Το ιστιολόγιο αυτό είναι κατά βάσιν ένα προσωπικό σημειωματάριο με την έννοια της ευθύνης --τουλάχιστον μέχρι στιγμής-που συγκεντρώνει εικόνες (κινούμενες και όχι) και σκέψεις ,μπορεί και στίχους ,για την παρατήρηση και την ανάπτυξη μιας συλλογικότητας δίπλα στο πάρκο.Το πάρκο έχει πολλά και σπάνια πουλιά ,καθώς και παιδιά ,που είναι θαύμα να τα παρατηρεί κανένας.Σαν ταπεινός παρατηρητής.Έχει και σιωπές χρήσιμες για να μετριέται και να βιώνεται ο χρόνος κατά το δοκούν.

Mιλάμε πάντα για το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, δίπλα στο Πάρκο Τρίτση.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ψήφισμα γονέων μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για τις σχέσεις ιδιωτών και σχολείων


Ψήφισμα γονέων μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για τις σχέσεις ιδιωτών και σχολείων

Εμείς οι Γονείς των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, δηλώνουμε την αντίθεση μας στην όποια μορφή εισόδου των ιδιωτών στα σχολεία. Το τελευταίο διάστημα με το πρόσχημα περιβαλλοντικών προγραμμάτων υπό την αιγίδα και ανοχή του Υπουργείου, επιχειρήσεις χρηματοδοτούν περιβαλλοντικά προγράμματα στα οποία καλούν τα παιδιά μας να συμμετέχουν. Σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις οι επιχειρήσεις αυτές προωθούν και παράγουν προϊόντα για τα οποία υποτίθεται ότι καλούνται να μελετήσουν και να πολεμήσουν τα παιδιά μας μέσα από αυτά τα προγράμματα. Καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει να προωθεί τέτοια προγράμματα και τους διευθυντές των σχολείων μα μην δηλώνουν συμμετοχή. 

ψήφισμα

Με την  εφαρμογή του Καλλικράτη και το πέρασμα αρμοδιοτήτων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων στους δήμους, πιστεύουμε πως μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή δυσλειτουργία για τα Μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία:
1.Τα Μουσικά σχολεία είναι σχολεία διαδημοτικά τα οποία ιδρύθηκαν με σκοπό να υπάρχει ένα σχολείο σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα έτσι ώστε να συγκεντρώνεται ικανός αριθμός μαθητών και να λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο αποτελείται από δυο σκέλη
Α) Το ενιαίο πρόγραμμα μαθημάτων  γενικής παιδείας κοινό για όλα τα σχολεία της χώρας.
Β)Το πρόγραμμα μαθημάτων μουσικής παιδείας ενιαίο για όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας που επιμελείται η καλλιτεχνική επιτροπή του Υπ. Παιδείας. Με σκοπό την πληρέστερη γνώση της μουσικής (κλασικής και παραδοσιακής ). 
2.Απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία τους είναι η μεταφορά και η σίτιση για τις οποίες μέχρι σήμερα η αρμοδιότητα ανήκε στη Νομαρχία. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη αυτή περνάει στους Δήμους δημιουργώντας προβλήματα για τους παρακάτω λόγους.
Α) Οι διαγωνισμοί προκηρύσσονταν  κάθε χρόνο το Μάρτη με κονδύλι από το Υπ. Εσωτερικών το οποίο δεν ήταν αρκετό και το συμπλήρωνε η Νομαρχία.
Β) Η εφαρμογή του διαγωνισμού ξεκινούσε την 1 – 1 του επόμενου έτους . Για τη φετινή χρονιά δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί και αν μπορεί να ανταποκριθεί ο Δήμος.
Γ) Λόγο της μη ολοκλήρωσης των διαδικασιών φοβόμαστε ότι ακόμα κι αν γινόταν σήμερα οι  διαγωνισμοί θα μείνει ακάλυπτη η περίοδος από Σεπτέμβρη έως το Δεκέμβρη της επόμενης σχολικής χρονιάς .
Γι αυτούς τους λόγους πιστεύουμε οτι θα πρέπει να υπάρχει Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς.
Υιοθετούμε την πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων ώστε, για ότι αφορά την σίτιση και την μεταφορά των μαθητών, να περάσουν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας με κονδύλια απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τους Εθνικούς διυπουργικούς Δημόσιους φορείς πού έχει προτείνει η Πανελλήνια Ένωση. 


Το Σάββατο 26/3 και τη Κυριακή 27/3 πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο 
οι εργασίες της 7ης Γενικής Συνέλευσης της Πανελληνίας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Στις εργασίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των Μουσικών αλλά και των Καλλιτεχνικών σχολείων απ όλη την Ελλάδα.
Ψηφίστηκαν ομόφωνα ο ΔΙΟΙΚ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Η Συνέλευση εκτίμησε ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη θα υπάρξουν προβλήματα στους περισσότερους Δήμους σε σχέση με την μετακίνηση. Αποφάσισε να κινηθεί άμεσα στο φλέγων αυτό ζήτημα και καλεί άμεσα τους Συλλόγους να συνεδριάσουν έως τις 8 Απρίλη και να δηλώσουν συμμετοχή και να προτείνουν τρόπους κινητοποίησης.
Η Γενική συνέλευση ομόφωνα συνέταξε ψήφισμα πού θα σταλεί τους Δήμους όπου λειτουργούν Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία ώστε να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
Στο τέλος της διαδικασίας, πραγματοποιήθηκαν εκλογές, από τις οποίες προέκυψε το νέο ΔΣ, πού για λόγους οικονομίας και ταχύτητας συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα.

ΝΕΟ Δ.Σ.
Πρόεδρος: Κουφαλάκος Παναγιώτης Μ. Σχ. Καλαμάτας
Αντιπρόεδρος: Αντάρας Φώτης  Μ. Σχ. Σιάτιστας
Γραμματέας: Αθανασίου Κατερίνα Μ. Σχ. Ίλιον
Ειδ. Γραμματέας :Μυλωνά Γεωργία Μ. Σχ. Αγρινίου
Ταμίας : Πυνηρτζής Γιώργος Μ. Σχ Ηρακλείου
Μέλη: Καραγιώργος Αθανάσιος Μ. Σχ. Τρικάλων
Εφετζής Γιώργος Μ. Σχ. Κομοτηνής
Αναστασιάδης Παναγιώτης Καλ. Σχ. Ηρακλείου
Βερύκιος Αντρέας Μ. Σχ. Θεσσαλονίκης
Αναπληρωματικά Μέλη
Παπαδούλης Κων/νος Βόλος
Αδριανός Γιάννης Καλ. Σχ. Γέρακας
Ξυλά Ευαγγελία Μ. Σχ. Πειραιάς

H  Γενική Συνέλευση της Ένωσης, πραγματοποιήθηκε  στις 26 και 27 Μαρτίου 2011 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: