Το ιστιολόγιο αυτό είναι κατά βάσιν ένα προσωπικό σημειωματάριο με την έννοια της ευθύνης --τουλάχιστον μέχρι στιγμής-που συγκεντρώνει εικόνες (κινούμενες και όχι) και σκέψεις ,μπορεί και στίχους ,για την παρατήρηση και την ανάπτυξη μιας συλλογικότητας δίπλα στο πάρκο.Το πάρκο έχει πολλά και σπάνια πουλιά ,καθώς και παιδιά ,που είναι θαύμα να τα παρατηρεί κανένας.Σαν ταπεινός παρατηρητής.Έχει και σιωπές χρήσιμες για να μετριέται και να βιώνεται ο χρόνος κατά το δοκούν.

Mιλάμε πάντα για το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, δίπλα στο Πάρκο Τρίτση.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται την Δευτέρα 11 Απρίλη


Ιλιον 7-4-2011
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
            σας ενημερώνουμε ότι η συνέλευση του Συλλόγου μας που είχε προγραμματισθεί για την Δευτέρα 4/4/2011 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.        
            Παρ΄όλα αυτά  έγινε συζήτηση με τους γονείς που παραβρέθηκαν και εκφράσθηκαν απόψεις και ανησυχίες στα εξής πλαίσια:
·         Εκφράζεται αγωνία από τους γονείς για τα μέτρα που δρομολογούνται από το Υπουργείο Παιδείας. Η αγωνία αυτή μεγαλώνει την ανασφάλεια στην οποία ζούμε όλοι μας λόγω των γενικότερων προβλημάτων που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και η πολιτική των κυβερνώντων. Με την εφαρμογή των νέων μέτρων για το «νέο Λύκειο»  που βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης εκτιμάμε ότι υποβαθμίζονται τα σχολεία μας.
·         Ζητήματα αιχμής που έχουν να κάνουν, ακόμα και με την ύπαρξη των μουσικών σχολείων, είναι αυτά της μεταφοράς, της σίτισης, των μουσικών μαθημάτων. Ιδιαίτερα για τη μεταφορά αν άμεσα δεν λυθεί το θέμα  των αρμοδιοτήτων και της χρηματοδότησης, από το Σεπτέμβρη δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο μας.
·         Άποψη των γονιών είναι ότι δεν πρέπει να πάμε βήμα πίσω από αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας.
Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
·         Σήμερα δεν αρκεί μόνο η ανησυχία, χρειάζεται η συμμετοχή όλων των γονέων και κηδεμόνων στις διαδικασίες. Μαζικές γενικές συνελεύσεις, στήριξη των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών του Δ.Σ. , συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Απαιτείται επίσης συνεννόηση και συνεργασία με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου της καθώς και συντονισμός σε παναθηναϊκό και πανελλαδικό επίπεδο με τα υπόλοιπα σχολεία.  Είναι απαραίτητη της συμπαράσταση και συμμετοχή όλων των φορέων που ενδιαφέρονται για το μεγάλο ζήτημα της παιδείας.
Για όλους αυτούς τους λόγους
Η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται
την Δευτέρα 11 Απρίλη 2011 στις 7.00 το βράδυ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Στη συνέλευση έχουμε προσκαλέσει να παρευρεθούν και να πάρουν θέση:
- Εκπροσώπους της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας
- Εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου

Επίσης θα γίνει ενημέρωση για το συνέδριο της  Πανελλήνιας Ενωσης Μουσικών Σχολείων από εκπρόσωπο της Ενωσης.
Θα παρευρεθεί εκπρόσωπος της  Ομοσπονδίας  Γονέων Αθήνας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΑΔΗ-ΡΟΥΒΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΑΦΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: