Το ιστιολόγιο αυτό είναι κατά βάσιν ένα προσωπικό σημειωματάριο με την έννοια της ευθύνης --τουλάχιστον μέχρι στιγμής-που συγκεντρώνει εικόνες (κινούμενες και όχι) και σκέψεις ,μπορεί και στίχους ,για την παρατήρηση και την ανάπτυξη μιας συλλογικότητας δίπλα στο πάρκο.Το πάρκο έχει πολλά και σπάνια πουλιά ,καθώς και παιδιά ,που είναι θαύμα να τα παρατηρεί κανένας.Σαν ταπεινός παρατηρητής.Έχει και σιωπές χρήσιμες για να μετριέται και να βιώνεται ο χρόνος κατά το δοκούν.

Mιλάμε πάντα για το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, δίπλα στο Πάρκο Τρίτση.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Συγκλονιστικό και πραγματικό "ΟΧΙ"

από το Moυσικό Ιλίου  http://mousikoiliou.wordpress.com/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KFTJAji9JDs

Το “ΟΧΙ” των μαθητών


Σε διαδήλωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε η εθιμοτυπική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Ίλιο. Παρά την προκλητική αστυνομική παρέμβαση – προς αποτροπή “διατάραξης¨ της παρέλασης – μαθητές του 15 μελούς του Μουσικού Σχολείου Ιλίου παρέλασαν με το πανό και τα συνθήματά τους μπροστά από τους επίσημους. Το τμήμα της παρέλασης του σχολείου συνόδευσε με μουσική μπάντα το πανό.
Στην προσπάθειά τους, οι μαθητές είχαν τη ενεργή συμπαράσταση πολλών γονέων του σχολείου, ενώ γνώρισαν την συγκινητική αναγνώριση και το πηγαίο χειροκρότημα εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν στον χώρο της παρέλασης, οι οποίοι αποδοκίμασαν την αστυνομία για τον “υπερβάλλοντα ζήλο” που επέδειξε. Με τον τρόπο αυτό, ο κόσμος απέδειξε ότι παρά την τρομοκρατία, είναι αποφασισμένος να αντισταθεί και να σταθεί στο πλευρό του καθένα που αγωνίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: