Το ιστιολόγιο αυτό είναι κατά βάσιν ένα προσωπικό σημειωματάριο με την έννοια της ευθύνης --τουλάχιστον μέχρι στιγμής-που συγκεντρώνει εικόνες (κινούμενες και όχι) και σκέψεις ,μπορεί και στίχους ,για την παρατήρηση και την ανάπτυξη μιας συλλογικότητας δίπλα στο πάρκο.Το πάρκο έχει πολλά και σπάνια πουλιά ,καθώς και παιδιά ,που είναι θαύμα να τα παρατηρεί κανένας.Σαν ταπεινός παρατηρητής.Έχει και σιωπές χρήσιμες για να μετριέται και να βιώνεται ο χρόνος κατά το δοκούν.

Mιλάμε πάντα για το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, δίπλα στο Πάρκο Τρίτση.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μια πρόταση για ένα ημερολόγιο  με εικόνες και κείμενα για τη μουσική και τη συλλογικότητα.Μια πρόταση που δεν προχώρησε γιατί κατατέθηκε αργά για ημερολόγιο, αλλά ισχύει για μια οποιασδήποτε μορφής έντυπη έκδοση.


Μ` αυτό  το ημερολόγιο να μπορεί να απευθυνθεί το σχολείο , σε όλη την κοινότητα των μουσικών σχολείων,σε  όλους τους μαθητές και τους αποφοίτους, όλους τους καθηγητές ( ακόμα και όσους  πέρασαν  για λίγο  από το σχολείο ή όσους  συνταξιοδοτήθηκαν) , σε όλη εν γένει- και εν δυνάμει- θα έλεγα την κοινότητα των ανθρώπων που έχει σχέση  με το μουσικό σχολείο.
Ακόμα θα μπορούσε να σταλεί και στα Δημοτικά σχολεία που ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιλίου,αφού από αυτά θα προκύψουν κάποιοι μαθητές,αλλά και θα  τονίζεται  και θα υπενθυμίζεται  η πολιτισμική συνεισφορά του σχολείου στην περιοχή.


Όλη αυτή  η σύνδεση της μουσικής και της τέχνης της φωτογραφίας και η σύνδεση με το χρόνο μέσω της έννοιας του ημερολογίου ,έχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη του Μουσικού σχολείου  και την αναζήτηση της ταυτότητάς του.
Στην αναζήτηση αυτή της ταυτότητας ,μεγάλη σημασία  έχουν οι πρωτοβουλίες και οι αυτοκαθοριζόμενες δημιουργίες που παίρνονται  από τη σχολική κοινότητα και όχι τόσο οι δοσμένες από την πολιτεία ετεροκαθοριζόμενες δομές.

Μια  ευχετήρια κάρτα σε όλα τα σπίτια ή ακόμα καλύτερα   ένα ημερολόγιο με εικόνες και κείμενα  και ανάμεσά τους εικόνες  μουσικής πράξης αλλά και διεκδίκησης με τα παιδιά  είναι σε μία κατεύθυνση και προς τα μέσα ,αλλά και προς τα έξω.Όχι μόνο για την επιβίωση των σχολείων, αλλά για την ίδια τη ζωή τους ..Οι λεπτομέρειες θα βρεθούν στο δρόμο.'Όπως όλα πλεον νομίζω.


Πέτρος Μπ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ KOUDELKA ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
















ΚΑΙ ΛΙΓΟ 

Woodstock